Astăzi sărbătorim Ziua Europeană a Protecției Datelor

Astăzi, 28 ianuarie 2020, se aniversează Ziua Europeană a Protecției Datelor. Astfel, se marchează împlinirea a 39 de ani de la semnarea, la Strasbourg, a Convenției nr. 108 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal – act internațional în domeniul protecției datelor la care au aderat deja 43 de state din Europa și din lume.

Prin această Convenție s-a deschis calea reglementării la nivel european a regulilor de prelucrare a datelor cu caracter personal, iar în prezent ne aflăm într-o nouă etapă a domeniului protecției datelor, ca efect al punerii în aplicare a Regulamentului General privind Protecția Datelor, din data de 25 mai 2018, care a condus la uniformizarea principiilor de protecție a datelor personale în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Conform website-ului Autorității Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, pentru sărbătorirea Zilei Europene a Protecţiei Datelor, pe postul național de televiziune TVR și în mijloacele de transport STB, rulează în această perioadă clipul informativ dedicat Regulamentului General privind Protecția Datelor – mesaj de interes public.

Copyright 2020 ©   |   Home   |   GDPR   |   Contact   |   Design