Revnic, Cristian & Asociații se alătură proiectului Net Zero Lawyers Alliance

S.C.A. Revnic, Cristian & Asociații anunță că a aderat la alianța Net Zero Lawyers (NZLA), o colaborare internațională a unora dintre cele mai reputate firme de avocatură internaționale care își propune să susțină accelerarea tranziției juste în vederea combaterii schimbărilor climatice și de reducere a emisiilor operaționale cu cel puțin 50% până în anul 2030 față de nivelurile din anul 2019 și de atingere a neutralității climatice până în anul 2050. De asemenea, societățile de avocatură din cadrul alianței își propun să susțină pro-bono dezvoltarea proiectelor care contribuie la atingerea acestor obiective climatice.

S.C.A. Revnic, Cristian & Asociații este prima societate de avocatură cu sediul în România care a aderat la proiectul Net Zero Lawyers.

„Ne bucurăm să anunțăm că am devenit membri ai proiectului Net Zero Lawyers Alliance, fiind materializarea convingerii ca abordarea de tip „business as usual” nu își mai are locul în actualele politici de investiții naționale și internaționale. Este timpul ca fiecare actor din procesul legislativ și instituțional să își asume și să susțină în mod individual si activ politicile de mediu necesare pentru o dezvoltare sustenabilă” a declarat Radu Revnic, managing partner în cadrul societății.

Membrii Net Zero Lawyers Alliance și-au luat angajamentul să acorde consultanță juridică propriilor clienți astfel încât să se alinieze și să faciliteze obiectivele de decarbonizare ale clienților în concordanță cu Net Zero și să fie actori activi pentru schimbare în sistemul juridic și în sectorul de business. Alianța recunoaște rolul esențial al firmelor de avocatură de business și al avocaților, în realizarea tranziției către o economie verde și necesitatea de colaborare intersectorială pentru a realiza acest lucru.

Printre membrii fondatori ai Net Zero Lawyers Alliace se regăsesc firme precum Ashurst LLP, Arthur Cox, Baker McKenzie, Bates Wells, Burges Salmon, Castrén & Snellman, Clifford Chance, Clyde & Co, DLA Piper, Draper & Draper, Eversheds Sutherland, Herbert Smith Freehills, Mattos Filho, Veiga Filho, Marrey Jr. & Quiroga, Mishcon de Reya, Pinsent Masons, Pollination Group, Reed Smith, Shearman & Sterling and Slaughter and May.

Mai multe detalii legate de proiectul Net Zero Lawyers Alliance pot fi consultate aici.

Copyright 2020 ©   |   Home   |   GDPR   |   Contact   |   Design