Apariții media

TVR Cluj: Undă verde pentru primul proces pe climă din România

Isabela Porcius, associate în cadrul S.C.A. Revnic, Cristian & Asociații, a participat, live, în data de 25 aprilie 2023, la emisiunea Actual Regional – TVR Cluj, unde a discutat despre procesul privind schimbările climatice, aflat pe rolul Curții de Apel Cluj.

citește

ProTV: A început primul proces din România legat de climă. „În continuare pădurile nu sunt protejate”

Primul proces din România legat de climă a început la Cluj-Napoca. A fost inițiat de activiștii de mediu de la noi cărora li s-au alăturat și membrii unui ONG din Olanda.

citește

Adevărul.ro: Marele baraj din România construit în 35 de ani, rămas fără lac de acumulare. De ce s-au oprit lucrările

Lucrările la barajul Mihăileni s-au întins pe mai mult de 35 de ani, însă construcţia lacului său de acumulare a fost blocată. La peste 35 de ani de la începerea lucrărilor la Acumularea Mihăileni, barajul viitorului lac de acumulare de pe valea Crişului Alb a fost recepţionat la sfârşitul lunii martie 2022, însă continuarea lucrărilor de amenajare a lacului de acumulare este blocată, în urma reclamaţiilor unei organizaţii de mediu.

citește

Știrile PROTv: Un cartier de case noi de lângă Cluj-Napoca, afectat de alunecările de teren

Unele locuințe ale unui cartier de case noi de lângă Cluj-Napoca au fost grav afectate de alunecările de teren din zonă, după ce proprietarii, familii tinere, le-au cumpărat cu peste o sută de mii de euro.

citește

România Curată: Victorie în instanță: Hidroelectrica mai pierde definitiv un proces pentru Defileul Jiului!

Societatea civilă de mediu românească nu avea cum să aibă încredere în Consiliul Județean Gorj, instituție condusă de un infractor, instituție care continuă să încalce legea chiar și acum, când caracterul ilegal al proiectului hidroenergetic din Defileul Jiului este mediatizat și la antipozi (CJ Gorj a emis un nou certificat de urbanism ilegal pentru proiectul de distrugere a Defileului Jiului, nr. 17/17.06.2020). Așa că Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu a intervenit în proces, reprezentat fiind de Societatea Civilă de Avocaţi “Revnic Cristian şi Asociaţii”.

citește

Ziarul Unirea: Exploatarea cu cianuri de la Certej, din Munții Apuseni, oprită după 10 ani

Mining Watch România și Declic anunță oprirea proiectului minier de la Certej, după ce judecătorii Curții de Apel Oradea au respins calea extraordinară de atac inițiată de Deva Gold. Noua decizie definitivă închide proiectul minier Certej început în baza planului de urbanism (PUZ) din 2010.

citește

Copyright 2020 ©   |   Home   |   GDPR   |   Contact   |   Design