Inovații și soluții în dreptul afacerilor

În perioada 16-17 iunie 2023 a avut loc la Cluj-Napoca cea de a XIII-a ediție a Conferinței Naționale de Drept Comercial. Organizată de Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, în colaborare cu Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, ediția din acest an a avut genericul „Inovații și soluții în dreptul afacerilor”. Societatea noastră a participat în calitate de partener.

Pe parcursul celor două zile, prestigioșii invitați au abordat teme de mare actualitate din domeniile dreptului societar, dreptului insolvenței, dreptului fiscal, al concurenței și al protecției consumatorilor, dreptului contractelor și al serviciilor financiare și, nu în ultimul rând, dreptului tehnologiei informației. Pe marginea prezentărilor au avut loc dezbateri fructuoase la care au participat toți cei prezenți, încurajați de Domnul prof.univ.dr. Radu Catană, sufletul conferinței. De altfel, caracterul interactiv a fost încurajat și de formatul atipic al sălii de la sediul NTT Data din Cluj, care ne-a fost gazdă.

Printre cei care au pregătit comunicări s-au numărat și colegii noștri Av. Roxana Mândruțiu, Av. Mihnea-Dan Radu și Av. Isabela Porcius, care s-au alăturat celor din panelul dedicat tehnologiei informației, domeniul cel mai dinamic la ora actuală. Ei au prezentat teme ancorate în practica societății: Dovada drepturilor patrimoniale de autor asupra unui produs tehnologic bazat pe inteligență artificială. Aspecte din practică și Aspecte privind necesitatea securității cibernetice în comerțul electronic.

Mulțumim și pe această cale organizatorilor și așteptăm cu interes ediția cu numărul XIV!

Copyright 2020 ©   |   Home   |   GDPR   |   Contact   |   Design