Noul model-cadru al contractului individual de muncă, aprobat prin Ordin de ministru (link)

În data de 9 decembrie 2022, Ordinul nr. 2171 din 25 noiembrie 2022 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de muncă a fost publicat în Monitorul Oficial, Partea I, din nr. 1180 (moment de la care a intrat și în vigoare). Totodată, vechiul model-cadru al contractului individual de muncă, aprobat de Ordinul nr. 64/2003, cu completările și modificările ulterioare, a fost abrogat.

Un model editabil al noului CIM, întocmit în conformitate cu dispozițiile Ordinului nr. 2171/2022, poate fi descărcat de AICI.

Modelul-cadru al CIM a fost actualizat fiindcă, în luna octombrie 2022, a fost publicată Legea nr. 283/2022, care a modificat masiv prevederi importante din cuprinsul Codului Muncii și Codul Administrativ, impunându-se anumite modificări ale cuprinsului contractelor individuale de muncă, precum cele privind locul desfășurării activității ori salarizarea, clauzele esențiale supuse informării sau interzicerea perioadei de probă pentru același loc de muncă prestat de același salariat. Totodată, au fost reglementate și dispoziții noi privind situațiile neprevăzute și urgente care pot fi reprezenta motiv pentru absentarea de la locul de muncă sau posibilitatea ca raporturile de serviciu ale funcționarilor publici să se realizeze și în regim de telemuncă.

Copyright 2020 ©   |   Home   |   GDPR   |   Contact   |   Design