Av. Roxana Mândruțiu desemnată raportor național pentru România în cadrul Sabin Center for Climate Change Law – Columbia Law School

Roxana Mândruțiu, senior associate în cadrul S.C.A. Revnic, Cristian & Asociații, a fost desemnată raportor național pe România la Sabin Center for Climate Change Law – Columbia Law School, New York, începând cu data de 28 februarie 2023. 

Colaborarea a fost anunțată și de Columbia Law School, instituția punctând faptul că „în calitate de coordonator al departamentului de drept al mediului din cadrul firmei de avocatură, Roxana a gestionat cazuri importante care au implicat proiecte miniere și hidroenergetice de mari dimensiuni, care nu dispuneau de evaluări adecvate ale impactului asupra mediului. Toate aceste cazuri au ridicat probleme juridice importante privind pierderea biodiversității și impactul asupra ecosistemelor de apă dulce. Ea a coordonat echipa de avocați care a redactat și a înregistrat la Curtea de Apel Cluj cauza privind schimbările climatice împotriva Guvernului României. Roxana lupta pentru o justiție mai prietenoasa cu mediu, considerând că viitorul aparține instanțelor digitalizate.

Columbia Law School (CLS) este facultatea de drept a Universității Columbia, o universitate Ivy League din New York, care este considerată pe scară largă drept una dintre cele mai prestigioase școli de drept din lume, ce s-a clasat întotdeauna în primele cinci școli din Statele Unite ale Americii.

Proiectul Sabin Center for Climate Change Law dezvoltă tehnici juridice pentru a lupta, la nivel global, împotriva schimbărilor climatice, instruiește studenții și avocații cu privire la utilizarea acestora și oferă resurse actualizate cu privire la subiecte cheie din legislația și reglementările privind schimbările climatice. Centrul se ocupă și de elaborarea de documente, studii și de alte resurse juridice în domeniul schimbărilor climatice, iar membrii săi editează și sunt coautori de cărți împreună cu alți experți în dreptul climei și energie din întreaga lume.

Copyright 2020 ©   |   Home   |   GDPR   |   Contact   |   Design